Marc Van den Herrewegen

KunstactiviteitenKleinkunst en poëzieprogramma, muziekcd's en gedichtenbundel

Sinds mijn 15de speel ik gitaar en basgitaar en heb ik in verschillende groepen gespeeld. Pas op mijn 42ste had ik het nodige zelfvertrouwen om te zingen. Die nieuwe ontdekking deed zoveel deugd dat ik de volgende 10 jaar ontelbare uren heb doorgebracht in de muziekstudio en twee cd's heb opgenomen.

Ik heb daardoor terug met twee voltallige bands gespeeld ditmaal met mijn eigen nummers en poëzie. Een paar jaar geleden begon ik met piano te leren en mijn liedjes te begeleiden met dit subtiele instrument. Ik volg nog steeds piano- en gitaarles en zing dagelijks. Muziek geeft me vleugels, brengt me dichter bij mijn gevoelens en laat me alles gemakkelijker relativeren.

De liederen en de poëzie in het programma dat ik samenstelde gaan over de essentie van elk mensenleven: de zoektocht, het verlangen en vaak ook de strijd rond liefde en geluk. Liedjes die zich situeren op de rand van het broze, kwetsbare leven van het hart.

Een artistieke verrassing op je verjaardag... Wat dacht je van een poëzieavond of een mix van poëzie en muziek?

Op een dag roep ik je achterna,
zachter dan de wind
Omarm je broze schouders...
die het lange leven dragen
Je schouders geladen met vermoeide vragen Marc Van den Herrewegen

Verkrijgbaar:

Schilderijen

Schilderen is voor mij dikwijls een uiting van onbewuste tendensen, verlangens en impulsen die hun weg zoeken, hun stem laten horen en willen geboren worden. Als ik schilder staat de wereld stil, ben ik ëën met al wat leeft, word ik gedragen door een flow, een zachte wind...Soms heb ik het gevoel dat er door mij geschilderd wordt, dat ik een kanaal ben…Het zijn de mooiste, de meest verrukkelijke momenten...

Achteraf ben ik als in een roes, geniet ik na van wat het leven door mij liet stromen.

Mijn werken zijn hoofdzakelijk abstract maar evolueerden in de tijd. Stilte en storm, leven en dood, yin en yang wisselden elkaar af als golfbewegingen in de seizoenen van mijn geest.

De voorbije 20 jaar gaf ik een paar leuke tentoonstellingen. Een nieuwe tentoonstelling is gepland in het voorjaar van 2014.

Marc Van de Herrewegen - schilderij
Marc Van de Herrewegen - schilder